Обратно към ЦРЧР

Валоризационна конференция по Програма „Еразъм+” и отбелязване деня на доброволеца

дек. 13, 2018

Уважаеми посетители,

Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) проведе традиционната си Валоризационна конференция по Програма „Еразъм+” и съпътстващите дейности на 6 декември 2018г., в Централен военен клуб, София. Участие в Конференцията взеха: г-н Георг Георгиев – заместник-министър на външните работи и г-н Петър Николов – заместник-министър на образованието и науката, представители на Министерство на младежта и спорта. В приветствията си двамата заместник-министри подчертаха изключителната значимост на Програма „Еразъм+” – най-голямата, най-популярната и най-ефективната програма на Европейската комисия в областта на образованието, обучението, младежта и спорта.

ЦРЧР отличи със знак за качество 40 проекта, които получиха плакети и сертификати за качествено изпълнение на проектите. От финансирани 271 проекта по Програмата, през 2017 селекционна година, 40 са отличени със знак за високо качество.

По време на конференцията бяха реализирани работни ателиета И аз умея на десет организации, участници с проекти по Програма „Еразъм+“, на които се представиха творчески дейности и умения и демонстрации, част от реализираните проекти по Програмата. Беше обособен щанд, на който представихме възможностите, които дава Европас, както и представихме новия ни клип изработен със специална VR 360 технология. С подходящи за целта VR очила, за представяне на новото ни промо видео, предизвикахме много положителни емоции у публиката.

Трябва да отбележим и факта, че  време на конференцията беше отбелязан и деня на доброволеца- 5 декември. За целта на специално изграден щанд, доброволчески организации имаха възможността да запознаят публиката с дейността си.