Обратно към ЦРЧР

Направи следващата стъпка!

юли 1, 2020

Направи следващата стъпка!

Днес стартираме и достигаме до вас с много нови възможности!

Новата Eвропас платформа е достъпна за вас от днес, като ценен инструмент за тези, които подготвят своите документи за работа, търсят предложения за такава, както и различни възможности за участие в курсове. Даваме ви възможност да намерите информация за учене и работа в различни европейски страни!

С новата платформа всички учащи се и работещи в цяла Европа могат да се регистрират и да създадат свой профил, в който да опишат всички свои умения, квалификации, интереси и опит. Въз основа на това всички потребители ще получават  съобразени с техните нужди, интереси и компетенции предложения за курсове и работни места (чрез EURES) в своето портфолио. Ако искате да кандидатствате за предложените ви възможности, можете да създадете своята  автобиография и мотивационно писмо, използвайки новия онлайн редактор. Можете също така да добавите файлове (документи, дипломи, изображения) към личната си библиотека, така че информацията и документите да са достъпни на едно сигурно място. Потребителите могат да споделят връзка към своя профил с работодатели и служби по заетостта за съвети и подкрепа при изграждане на своята кариера.

Освен новите инструменти, учащите се и работниците в цяла Европа могат също да имат достъп до подходяща информация за обучение и работа в съюза, включително връзки към национални услуги, предоставяни от държавите-членки.

Новата Европас платформа предлага редица онлайн инструменти и информация за хора от всички възрасти и на всички етапи от живота, като всички те са достъпни на 29 езика, напълно безплатно, с надежда да вдъхновят много европейци да направят следващата стъпка в обучението и кариерата си с ЕВРОПАС!

Може да достъпите до новата платформа на следния линк: тук