Обратно към ЦРЧР

Информационен ден Европас

мар. 7, 2019

Пред младежи в София бяха представени документите Europass

На информационен ден за деца и младежи, организиран от Център за развитие на човешките ресурси в София, бяха представени най-разпространените бланки на документи, които са лесно разпознаваеми в рамките на цяла Европа.

„Документите Europass могат да ви помогнат, когато завършите училище при кандидатстване за обучение в чужбина, когато завършите университет и кандидатствате за работа, когато придобиете знания от преминато обучение, независимо дали чрез формално или неформално учене.“ – това каза в приветствието си към участниците в информационния ден Петьо Кънев, Изпълнителен директор на Центъра за развитие на човешките ресурси. Той насърчи младежите да бъдат активни за бъдещата си реализация и подчерта, че екипът от експерти на дейност „Европас“ е на разположение при разработване на Europass паспорт на уменията.

Преди началото на информационния ден, г-н Кънев награди победителите в Националния конкурс за комикс за деца по дейност „Европас“. Към всички участвали в конкурса, Изпълнителният директор на ЦРЧР се обърна с думите, че вярва, че участието е донесло на всеки много положителни емоции и предизвикателства. В заключение, Петьо Кънев обобщи, че стремежът на екипа на Центъра е непрекъснато да има нови идеи, да предоставя нови възможности за учене, за да провокира креативност в младите хора.

Снимки на наградените участници:

.