Обратно към ЦРЧР

Европейски ден на езиците 2019

сеп. 13, 2019

Скъпи посетители,

 

Езиците са свързани един с друг като членовете на семейство. Повечето европейски езици принадлежат на голямото Индо-европейско езиково семейство. Те принадлежат към три основни групи: Германски, Романски и Славянски. Любопитен факт е, че неевропейските езици, които са най-разпространени на територията на Европа, са арабски, китайски, хинди. Всеки от тях е със собствена писмена система. Поради прилива на имигранти и бежанци Европа става все по-многоезична. Само в Лондон се говорят около 300 езика.

Да знаеш дори няколко думи от езика на страна, която посещаваш,  значително повишава възможността за запознанства и приятелства. Изучаването на езиците на други народи ни помага да се разбираме по-добре и да преодоляваме междукултурните различия. В Европа има около 225 местни езика.

 

Всеки септември Център за развитие на човешките ресурси и съпътстващите дейности, които администрира: Европас, Еврогайдънс, e-Twinning, Евродеск, Евридика и ECVET Ви каним да празнуваме заедно Европейския ден на езиците. Ще се забавлявате, печелите награди и научите любимите си думи на много езици.

През 2019 година събитието ще се проведе в Национален музей „Земята и хората“ в София, а датата е 26 септември-четвъртък – 17:00 до 20:30. Научете повече и вижте пълния списък на участниците тази година.

Доведете деца, близки и приятели!

Нека и те видят какви възможности предлагат знанията на чужди езици. Ще можете да разговаряте с представители на различни културни центрове и да проверите какви са най-добрите възможности за езиково обучение.