Обратно към ЦРЧР

Черноморски семинар „Ориентиране за мобилност“

25
Oct
'17
мар. 6, 2018

Центърът за развитие на човешките ресурси, в качеството си на Национален Европас Център се включи в Черноморския семинар „Ориентиране за мобилност“. Първият по рода си семинар бе проведен на 25 октомври в СОК “Камчия“ от страна на Цветанка Стоянова и Росица Димова, посланици на мобилността (http://mobilnost.wordpress.com/). Участие в събитието взеха студенти от гр. Варна и гр. Бургас.

На присъстващите беше предоставена информация за студентска мобилност в и извън ЕС. Посетителите бяха запознати с възможностите за кандидатстване по новата програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+”, за признаването и валидирането на умения чрез Европас документите, за мрежата за кариерно ориентиране Еврогайдънс.

Бъдещите посланици на мобилността имаха възможност да се включат в много и интересни игри, чрез които сами определиха ползите от мобилността. С посещение на Авиокосмическия център и прожекцията на пълнокупулен филм в планетариума, младежите преоткриха измеренията на мобилността. Семинарът завърши с вдъхновяващ цитат от Марк Твен: „След двадесет години повече ще съжалявате за нещата, които не сте направили, отколкото за нещата, които сте направили. Затова, вдигнете платната и отплавайте от тихото пристанище. Уловете попътния вятър. Изследвайте. Мечтайте. Откривайте.“